Goda kringlor som du finner i nummret av Mat Magasinet Nr.11 November 2008. Tidningen kostar 37 kr.
Kardemummakringlor
35 st
75 g jäst för söta degar
100 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl vit sirap
½ tsk salt
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljsocker av rörsocker
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
100 g mjukt smör
Pensling:
mjölk
Gör så här:
1. smula jästen i en skål. smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget.
Arbeta in det mästa av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
3. Arbeta i matfettet. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 minuter. Pensla med mjölk så fort de kommer ut ur ugnen. Låt kringlorna svalna på galler.
Kardemummakringlor
35 st
75 g jäst för söta degar
100 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl vit sirap
½ tsk salt
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljsocker av rörsocker
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
100 g mjukt smör
Pensling:
mjölk
Gör så här:
1. smula jästen i en skål. smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget.
Arbeta in det mästa av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
3. Arbeta i matfettet. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 minuter. Pensla med mjölk så fort de kommer ut ur ugnen. Låt kringlorna svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar