Ingredienser:
1 kg mogna tomater, gärna plommontomater (halverade)Flingsalt
2 msk socker
2 msk balsamvinegär
Olivolja
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar, strimlade
Ca 450 g bacon, strimlade
Smör till stekning
1 liter god hönsbuljong
Ca 1 1/4 dl tomatpure
Svartpeppar
Till servering:
1 ask rucolaFärsk hyvlad parmesan
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan upp på en plåt/ungsform. Strö lite salt över (inte för mycket , soppan får sälta från baconet). Strö lite socker över, droppa över balsamvinäger och olivolja på. Avsluta med en "dutt" pressad vitlök på varje tomathalva.Ungsbacka tomaterna ca 1 timme.Fräs löken och baconet i smör i en tjockbottnad gryta under tiden. Slå på buljongen och låt sjudamed locket på glänt en timme.Ta ut tomaterna och häll dem (plus spadet i formen) i mixer eller matberedare. Mixa tillsammans med baconbuljongen.Häll tillbaka i grytan, tillsätt tomatpuren hetta upp. Smaka av med ev ytterligare salt,socker peppar.Servera med en näve rucola i varje skål och hyvla över lite parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar