Lillelördag och jag ska nu gå i köket och förbereda middagen för kvällen. Idag är det fotboll på TV ( mitt favoritlag Arsenal spelar :-) och då lyxar vi till det med tacos men inte vilken tacos som helst utan vad sägs om en lyxig tacos variant?
Så bytt ut köttfärsen mot lövbiff istället och det blir lyxtacos. Så varför inte variera din tacos och göra den med strimlad lövbiff istället. Mums mums...
Ingredienser:
2 paprikor
2 Gula lökar
Rapsolja
600 g Lövbiff
1 ½ tsk Salt
1 tsk Spiskummin
½ tsk Chilipulver
½ tsk Oregano
½ tsk Chiliflakes
½ Vitlöksklyfta
1 msk maizenamjöl
1 dl Vatten,
Salsa fresca:
250 g Körsbärstomater,
1 kruka Koriander
2 msk limejuice
2 krm Salt
Till servering:
8 Tacoskal, Romansallad, Majs, Gräddfil, Lime (klyftade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
Stek paprika och lök glansiga i 1 msk olja 3 minuter, lägg åt sidan. Strimla lövbiffen. Blanda den med salt, spiskummin, chilipulver, oregano, chiliflakes och 1 msk olja. Skala och riv vitlöken.
Salsa fresca:
Skölj och skär tomaterna i bitar, plocka och hacka koriandern, blanda den med tomaterna. Pressa över limejuicen och smaka av med salt.
Värm tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen, häll av majsen.
Stek köttet i en stor het stekpanna 3 minuter. Pudra över maizenamjölet, tillsätt vatten och låt det koka in i köttet.
Servera tacoskalen med salsa fresca, sallad, majs, gräddfil och limeklyftor.
2 kommentarer:
Det låter mums. Smaklig måltid och så får vi heja på Arsenal.
Hej!
Det såg gott ut! =)
Tack för gratulationen, funderade över vem du var men såg fotot och insåg att du har ny layout och allt! =)
Kram Elenor
Skicka en kommentar