fredag 19 augusti 2011

Mexmiddag

Ikväll tänkte jag göra min berömda tacoröra med varma tacochips och några goda tillbehör. En lite annorlunda köttfärsröra till dina tortillas och chips som blir super god. Den tar lite längre tid att göra än vanlig tacoköttfärs men den blir mycket syrligare än den vanliga tråkiga tacoröran. Ska bli mumsigt ikväll framför TV:n och fredagsmys med min älskling.

Mexmiddag!

Ingredienser:
4 port
400 g köttfärs
1 gul lök
1 msk smör
1 köttbuljontärning
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche

Tillbehör:
Cocktailtomater, finhackad gullök, strimlad gurka, avocado i bitar, oliver, majs, sallad, salsa sås eller gräddfil, riven ost, taco chips och varma mjuka tortillas

Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn köttfärsen i smör i en stor stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med. Smula i bujongtärning. Tillsätt soja och peppar. Rör i vatten, tomatpuré och crème fraiche. Låt såsen koka några minuter. Servera med tillbehören i små skålar.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Lena sa...

Mums låter väldigt gott.

Skriv ut