onsdag 31 augusti 2011

Clubsandwich


En klassisk macka som alla gillar. Både matig och lätt att ta med i picknickkorgen ut i skogen eller till havet. Enkelt att bara göra iordning en clubsandwich till mig och min älskling till kvällkvisten eller varför inte till lunch.

Jag använde grillad kyckling för att det skulle gå fortare men vill man använda kycklingfile går det också bra. Peppra och salta då kycklingen och stek den i lite smör ca 6 minuter på varje sida.

Ingredienser:
4 port

1 grillad kyckling
1 pkt bacon 140 g
2 tomater
12 skivor formbröd
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika
sallad (jag använde ruccola)

Gör så här:
Rensa och skär kycklingen i lagom stora bitar. Dela baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper.Skiva tomaterna i tunna skivor. Rosta bröden lätt och låt dem svalna. Bred crème fraiche på brödskivorna. Lägg ihop bröden tre och tre med sallad, kyckling, bacon och tomat emellan. Pressa ihop bröden och dela dem på diagonalen till trekanter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter mums, tänker testa imorgon! :)

Skriv ut