Min favorit dipp till chips är alla kategorier holidaydippen och då skall man
helst dippa med grillchips i den. Det är inte illa det så har tänkt till lite och
gjort min egen dipp och serverade med lite chips som lite tilltugg innanmaten.
Lyx jag vet men var gott och en lördag får man lyxa till
det lite extra eller hur?
Fortsatte med dippen även i varmrätten som bjöds på en lite udda hamburgare
med grillchips i som sen
serverades med holidaydippen.
Hamburgare:
800 g högrev
1 paket finhackade knaperstekt bacon
2 dl mixade grillchips tillsammans med ägg och peppar
2 dl mixade chips
1 ägg
Så här gör du:
Vispa ägg och tillsätt och 2 dl grillchips.
Blanda försiktigt ner högrevsfärsen, tillsätt äggblandningen, 2dl grillchips och
bacon låt inte färsen bearbetas för mycket, ju mer du blandar, desto
kompaktare blir din burgare.
Stek 2-3 minuter och vänd och ytterligare 2-3 minuter.
Dags att göra burgarna och hugg in!!
helst dippa med grillchips i den. Det är inte illa det så har tänkt till lite och
gjort min egen dipp och serverade med lite chips som lite tilltugg innanmaten.
Lyx jag vet men var gott och en lördag får man lyxa till
det lite extra eller hur?
Fortsatte med dippen även i varmrätten som bjöds på en lite udda hamburgare
med grillchips i som sen
serverades med holidaydippen.
Hamburgare:
800 g högrev
1 paket finhackade knaperstekt bacon
2 dl mixade grillchips tillsammans med ägg och peppar
2 dl mixade chips
1 ägg
Så här gör du:
Vispa ägg och tillsätt och 2 dl grillchips.
Blanda försiktigt ner högrevsfärsen, tillsätt äggblandningen, 2dl grillchips och
bacon låt inte färsen bearbetas för mycket, ju mer du blandar, desto
kompaktare blir din burgare.
Stek 2-3 minuter och vänd och ytterligare 2-3 minuter.
Dags att göra burgarna och hugg in!!
Holiday dipp
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 liten riven paprika, röd
2 finhackade schalottenlök
3 st pressad vitlöksklyfta (små)
2 msk tomatpuré
2-3 msk dill
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk grillkrydda
Svartpeppar, nymald
1/2 tsk gurkmeja
2 krm örtsalt
salt
Gör så här:
Riv paprikan, finhacka löken, och pressa vitlöken i en bunke. Blanda ihop
övriga ingredienser till en röra.
Låt stå i kylen en stund innan servering (ca 20 minuter).
Tillbehör:
Tomatskivor
Dipp
Rostad lök
Hamburgare bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar