Midsommar är över och den har var kanon med mycket god mat och dryck. Fick en del västerbottensost och färskpotatis kvar efter midsommarafton så gjorde varsin potatis och västerbottensbakelse åt mig och gubben i lördags som serverades med smördegsinbakad fläskfile och grönpepparsås.
2 portionsformar
5 -6 medelstora potatisar
1 ½ - 2 dl västerbottenost (riven)
2 msk persilja (hackad)
1 ägg
1 dl grädde
salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skala och koka potatisen, när potatisen är färdigkokt mosar du den med en potatispress. Tillsätt västerbottenost, persilja, ägg, mjölk, grädde, smör samt kryddor och rör om, det skall vara en krämig konsistens. Häll upp potatisröran i portionsformarna och grädda mitt i ugnen på 225 grader tills potatisbakelserna blir gyllenbruna, ungefär 15-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar