måndag 24 juni 2013

Grönpepparsås med rödvin

Måndag igen och bara två veckor kvar till semestern ska bli så gött :-) Men nog om semester och dylikt detta är ju en matblogg så här kommer en god grönpepparsås som fick min man att säga bästa pepparsåsen du nånsin gjort älskling ;-)





Så en hej dundrandes god grönpepparsås som vi hade i lördags till smördegsinbakad fläskfile och potatis och västerbottensbakelse.







Ingredienser:
3 scharlottenlökar 
2 dl rödvin 
3 msk torkad grönpeppar  
2 msk kalvfond och 2 dl vatten 
1 msk tomatpure  
3 dl vispgrädde 
msk vetemjöl 
2 tsk balsamvinäger 
ev salt och peppar 




Gör så här:
Hacka löken och lägg den med krossad grönpeppar som du motlat i en mortel tillsammans med balsamvinäger och rödvin i en kastrull . Låt detta sjuda tills rödvinet och balsamvinägern kokat in.

Tillsätt vatten och kalvfond, tomatpure. Koka upp.

Tillsätt grädden och red av med mjölet utvispat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Runda ev av såsen med en smörklick.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för ett bra recept! blev super god. Använde crème fraiche i stället för grädden.

Skriv ut