Måndag igen och bara två veckor kvar till semestern ska bli så gött :-) Men nog om semester och dylikt detta är ju en matblogg så här kommer en god grönpepparsås som fick min man att säga bästa pepparsåsen du nånsin gjort älskling ;-)
Så en hej dundrandes god grönpepparsås som vi hade i lördags till smördegsinbakad fläskfile och potatis och västerbottensbakelse.
Ingredienser:
3 scharlottenlökar
2 dl rödvin
3 msk torkad grönpeppar
2 msk kalvfond och 2 dl vatten
1 msk tomatpure
3 dl vispgrädde
msk vetemjöl
2 tsk balsamvinäger
ev salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och lägg den med krossad grönpeppar som du motlat i en mortel tillsammans med balsamvinäger och rödvin i en kastrull . Låt detta sjuda tills rödvinet och balsamvinägern kokat in.
Tillsätt vatten och kalvfond, tomatpure. Koka upp.
Tillsätt grädden och red av med mjölet utvispat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Runda ev av såsen med en smörklick.
1 kommentar:
Tack för ett bra recept! blev super god. Använde crème fraiche i stället för grädden.
Skicka en kommentar