tisdag 11 juni 2013

Lyxig förrätt med löjrom & örter

En lyxig förrätt som passar så här nu i sommartiderna, perfekt att göra nu när det stundar midsommar nästa fredag gör den och ha den som en förrätt eller på midsommarbuffen som jag kommer att ha. 



4 portioner
Ingredienser:
300 – 400 g mandelpotatis
2 – 3 msk smör
2 msk hackad dill
3 msk gräslök
flingsalt och nymald vitpeppar

Till servering
Löjrom, crème fraiche
Dill och gräslök
Jag hade kaviar istället för löjrom men det tager du vad du gillar bäst.

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av kokvattnet. Låt potatisen ånga av.
2. Krossa potatisen grovt med en sked behåll skalet på.
Blanda i smör, dill och gräslök. Salta & peppra.
3. Forma potatisen till puckar. Lägg på en klick crème fraiche och löjrom (kaviar).

Garnera med dill, gräslök creme fraiche och löjrom.

Inga kommentarer:

Skriv ut