onsdag 12 juni 2013

Crepes med kyckling & räkor

Älskar att göra crepes med olika fyllningar här har jag fyllt dom med kyckling, räkor, torrt vitt vin och äpple blir en väldigt smarrig kombination "MUMS FILIBABBAN" 



Ingredienser:
8-10 crepes
3 – 4 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1/3 tsk salt

Blanda först mjölk och mjöl till jämn smet. Blanda i resten.

Fyllning
1 grillad eller stekt kyckling
5 – 6 hg räkor
50 g smör
2 tsk curry
1 dl tunnt strimlad purjolök
1 syrligt äpple i små tärningar
3 – 4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
½ - 1 dl torrt vitt vin eller lantvin
1 höns eller grönsaksbuljongtärning
Riven ost till garnering

1. Smält ned lök och äpple med curry i smöret. Rör i mjöl.
2. Späd med mjölk och grädde och lägg i buljongtärningen.
3. Koka sakta några minuter och lägg i små bitar av kycklingen.
4. Låt puttra lite till, späd med vin.
5. Lägg sist i räkorna och fördela fyllningen på crepen.
Rulla ihop och lägg på smort fat med ost över.

Gratinera i 250 grader ca 15 – 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skriv ut