Blir så god med smak av räkrens låt det bara sjuda med sambal oelek, cayennepeppar, vin, vatten samt grädde i en stor kastrull i 20 minuter och sila av, men gör inte som jag och sila av direkt ner i diskkon vet inte vad jag tänkte på så fick börja om hela proceduren igen tur man hade extra av allt när inte hjärnan är med en ;-)
1 L
1 st
|
Räkrens
chalottenlök
|
1 st
|
vitlöksklyfta
|
½
2 msk
|
fänkålsstånd
fänkålsfrön
|
1 msk
|
smör
|
3 msk
1 dl
1 tsk
8 dl
1st
|
hummerfond
vitt vin
sambal oelek
vatten
pressad saft av blodgrapefrukt
|
0,5 tsk
|
salt
|
1 krm
|
svartpeppar
|
3 dl
|
vispgrädde
|
1-2 krm
1 kg
|
cayennpeppar
räkor med skal
|
1 msk
|
färsk dill,
hackad
|
Till servering
Bröd
Räkor Ca 20 st
Tillagning:
1. Skala räkorna. Lägg alla räkskal, sambal
oelek, cayennepeppar, vin, vatten samt grädde i en stor kastrull. Låt koka och låt sedan sjuda under lock 2 timmar. Sedan silar du av räkskalen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär
fänkålen i bitar.
Fräs lök, vitlök och fänkål i smör i en kastrull 2-3 min. Tillsätt hummerfond,fänkålsfrön och grapefruktsaft. Låt koka under lock ca 20 min tills vätskan har minskat.
3.Mixa räkorna men spara några till servering. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare och tillsätt räkhacket och dillen.
4.Smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan med, räkor, och gott bröd.
Fräs lök, vitlök och fänkål i smör i en kastrull 2-3 min. Tillsätt hummerfond,fänkålsfrön och grapefruktsaft. Låt koka under lock ca 20 min tills vätskan har minskat.
3.Mixa räkorna men spara några till servering. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare och tillsätt räkhacket och dillen.
4.Smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan med, räkor, och gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar