I söndags gjorde jag ett långkok och slängde i lite vad som fanns hemma och det blev en god gryta utav det hela.
8 st Potatisar beroende på storlek
2 lökar
4 lagerblad
1 msk timjan torkad
1 msk rosmarin torkad
1 dl persilja färsk
8 dl köttbuljong
4 dl mörk öl
1 msk balsamvinäger
1 tsk worchestersås
1 tsk licued smoke
1 msk tomatpure
1 purjolök
2 pkt bacon
2 st vitlök
Salt och peppar
Gör så här
1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
2. Skala och tärna potatisen koka dom i en egen kastrull.
3.Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
4. Dessa ingredienser blandar du ihop med köttet, potatis, lökar, lagerblad ,timjan torkad, rosmarin torkad, purjolök, vitlök, salt och peppar.
5.Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma? När det är halvtimma kvar kryddar du med balsamvinäger,worchestersås, licued smoke och bacon som du stekt till lite snabbt innan.
5. Blanda i persiljan strax innan servering.
5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar