onsdag 27 mars 2013

Chipsgratäng med köttfärsröra

En fett kaloribomb men god som bara den. Jag har slängt ihop en chipsgratäng med köttfärsröra och het cheddarsås till fredagsmyset och det blev mumigt förra fredagen må ni tro jag och min man åt och åt tills vi trodde vi skulle spricka. Jag aldrig gjort chipsgratäng tidigare men nu kommer jag att göra det oftare och testa med andra chipssorter för att få fler favoriter. Är det fredag och snart helg så är man väl värd att unna sig lite. 


Köttfärsröra:
Chips (Välj din favorit jag använde grillchips.)
800g köttfärs
2 gula lök
4 vitlöksklyftor
4 msk Smör
1 burk krossade tomater, 400 g
1 köttbuljong
2 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk basilika
salt
svartpeppar

Gör så här:

Riv Cheddarosten. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt färsen. Bryn den under omrörning. Häll i tomaterna. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop ca 10 min. Smaksätt med kryddorna och ev salt och peppar.

Het cheddarsås

5 dl creme fraiche
5 tsk sambal oelek
5 dl cheddarost
12  skivor burger slices med cheddar (hamburgarost)

Varm upp creme fraichen och blanda i sambal oelek och ost.


Gör så här:
Lägg ut ett tunt lager med chips, hälften av köttfärsröran och och hälften av het ostsås. Börja om från början chips, köttfärsröra och ostsås. Nu dags för chips igen och strö över cheddarost. Nu skjuts i ugnen i 20-25 minuter eller till osten har smält och fått färg.

Inga kommentarer:

Skriv ut