Har idag gjort ett rejält lass med köttbullar till påsk. Testade att göra på samma sätt som jag tidigare gjort hamburgare och jag och min man provsmakade dom till lite mösemos = potatismos ;-) dom blev smarriga.
Så nu kan jag pricka av det inför påskafton skönt att ha något klart för blir alltid en del som ska göras inför högtiden.
Ingredienser:
500g nötfärs
1 gul lök
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
4 st soltorkade tomater i olja
1-2 msk tacokrydda
2 msk ströbröd och 2 msk vatten och låt stå och förvälla en liten stund.
Smör
Finhacka löken och soltorkade tomater fint. Blanda samman färs, lök, tomater, krydda med salt, svartpeppar och tacokrydda. Rör i ströbrödsblandningen. Blanda ordentligt så allt blandas. Gör stora eller små burgare och stek dom i en stekpanna i lite smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar