tisdag 1 januari 2013

Petit-chouer

Små smarriga tilltugg till nyårsminglet som vi åt igår med ett glas champagne. Vi fyllde dom med skagenröra och en bacon och cheddarröra.



Färdigt på: 40 min
Antal portioner: 25-30 st

Ingredienser:
75 g smör
1.5 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 st ägg
1 st äggvita


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och koka upp.
3. Vispa ner mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper från kastrullen.
4. Häll ner smeten i en skål och vispa den så att den svalnar något.
5. Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa sist i äggvitan. Vipa tills smeten är slät.
6. Klicka eller spritsa ut petit-chouxerna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
7. Grädda i 10 minuter, sänk sedan värmen till 175 och grädda i 20 minuter till. Låt petit-chouxerna svalna på galler.






Inga kommentarer:

Skriv ut