måndag 23 januari 2012

Räk & squashpasta

Till lunch idag blir det räkpasta hade en slatt vin kvar som jag gjorde en god pastarätt på. Var jättegod nu ska jag äta.
För 4 personer behöver du:
400 g penne
1 liten squash
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja (till stekning)
några kvistar persilja
150 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1/2 dl vin
2 dl grädde
1 msk hummerfond



1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten..
2. Skär squashen i tunna skivor och finhacka vitlöken.
3. Stek squashen & vitlöken på medelvärme tills squaschen har mjuknat.
4. Hacka persiljan grovt och blanda ner i pannan tillsammans med räkorna. Låt fräsa någon minut. Salta  och peppra.
5. Lägg det du stekt åt sidan på en tallrik. Koka ur pannan med vin, hummerfond och grädde. Koka tills  ungefär  hälften återstår.
6. Blanda ner den kokta pastan och räk & squash blandningen.

Inga kommentarer:

Skriv ut