4 person(er)
Ingredienser:
1 knippa sparris, grön | |
1 msk olivolja | |
0,5 tsk salt | |
1 dl creme fraiche
KEX: små kex, tex saltiner Tilllagning: |
1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.
2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.
3. Sprid ut kexen på en plåt med bakplåtspapper. Finriv osten och fördela den på kexen. Gratinera högst upp i ugnen 3-4 min. Servera ostkexen till sparrisdippen.
2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.
3. Sprid ut kexen på en plåt med bakplåtspapper. Finriv osten och fördela den på kexen. Gratinera högst upp i ugnen 3-4 min. Servera ostkexen till sparrisdippen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar