onsdag 18 januari 2012

Spar­ris­dipp med ostkex

Har gjort iordning en liten dipp till Sveriges Mästerkock ikväll. Man måste lyxa till även vardagen ibland med lite gourmémat eller hur och vad passar inte då bättre än denna underbart goda Spar­ris­dipp med ostkex som min far bjöd oss på i helgen när vi var hemma. Lättgjord och helt underbart god. Mums smask smask smaskilismask

4 person(er)

Ingredienser:

1 knippa sparris, grön
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 dl  creme fraiche                 

KEX:
100 g prästost
små kex, tex saltiner

Tilllagning:

 

1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.
2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.
3. Sprid ut kexen på en plåt med bakplåtspapper. Finriv osten och fördela den på kexen. Gratinera högst upp i ugnen 3-4 min. Servera ostkexen till sparrisdippen.

Inga kommentarer:

Skriv ut