fredag 12 mars 2021

Spagetti bolognese med parmesancrumble

Lördag och vi har traskat upp till stugan dottern beställde spagetti med köttfärssås så tänkte göra den på det italienska sättet men med  min tappning på den. Brukar göra min köttfärssås bara slänger i lite kryddor och som jag gillar. Men idag blir det att måtta upp exakt spagetti bolognese på mitt sätt. Så idag blir det att ta ut svängarna här i stugköket.  


Långkok som skall puttra 1 1/2 timma under lock. 

Nåt helt annat idag än att bara slänga i allt utan att måtta. Med lite vin i maten och ett glas bredvid för kocken slurpa på. 

Enkelt att fixa till bara tiden du behöver medans den puttrar på spisen. Men då kan du ju dricka ett glas vin och titta på tex travet som jag gör. Sköter sig på själv på spisen behöver inte stå vid spisen hela tidenDet är gött ibland. 


Under tiden kan du göra lite parmesancrumble som vi sen strödde över pastan med lite persilja. 

Smaskens, smaklig spis -:)








Ingredienser:

500 g nötfärs

Smör

1 liten rödlök, finhackad

1 stor paprika

2 vitlöksklyftor finhackade

2 dl vitt vin

1 burk krossade tomater

2 msk Tomatpuré

1 tsk worcestershiresås

1 köttbuljongtärning

2 lagerblad

1 tsk torkad timjan

1 msk torkad basilika

1 msk torkad oregano

2 msk paprikapulver

salt

svartpeppar

1 nypa socker

2 dl grädde

1 kruka färsk persilja


Parmesancrumble:

Smör

1 dl pankoströbröd

1 dl parmesanost 

1 dl super ostbågar, smulade


400 g spagetti


  1. Stek nötfärs på hög värme i smör i en gryta tills färsen är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och paprika. 
  2. Stek ytterligare 1 minut. 
  3. Lägg i tomatpuré, vitt vin och krossade tomater. Låt koka upp och lägg i köttbuljongtärning, worcestershiresås, och kryddor, låt puttra ca 1 1/2 timme under lock.
  4. Stek knaperstekt bacon under tiden.
  5. Häll på grädden, lägg i persilja och bacon låt koka ytterligare 5 minuter. 
  6. Riv parmesan och lägg i en  stekpanna med en smör klick på medelvärme tillsammans med panko och hackade ostbågar. Rör om tills osten har smält, ca 2-3 min.
  7. Sätt pannan åt sidan och låt parmesancrumble smulet svalna i några minuter.
  8. Smaka av bolognesen med salt och peppar och servera med nykokt spagetti.
  9. Servera med parmesancrumble, parmesanost och färsk persilja. 

Inga kommentarer:

Skriv ut