fredag 6 februari 2015

Tunnbröd

Jag har alltid älskat tunnbröd är så gott så man storknar. Här var ett bröd jag svängde ihop i går kväll. Var väldigt lätt att göra bara jäsningen som som tar lite tid annars gick det som en dans att göra dessa tunnbrödskakor ;-)


Blir ca 9 st beroende på hur stora man göra dom.



Ingredienser:
  • 15 g färsk jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här:


  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och värm med mjölk, sirap och saltet till fingervarmt, 37grader.
  3. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt mjölet lite i taget och rör ihop degen, den ska vara kladdig så tillsätt inte mer vetemjöl.
  5. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 1 timme.
  6. Dela degen i små bollar och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sedan är det bara att kavla ut bröden till så pass tunna bröd du själv vill ha.
  7. Stek bröden i en torr stekpanna tills de får lite lagom med färg. Stek inte för länge, för då blir dom brända och hårda. Lägg bröden på en bakduk och vik ihop den till ett litet knyte.


Inga kommentarer:

Skriv ut