tisdag 4 juni 2013

Fylld tortilla med grillad kyckling och vitt vin

Idag blir det fyllda tortillarullar med grillad kyckling, vitt vin då jag hade en slatt kvar i kylskåpet som borde drickas upp men istället hällde jag ner den i kycklingröran och fyllde tortillas och gjorde en ostsås av parmesanost som är en av mina favorit ostar bland alla ostar. Den är så god och går att använda till så mycket på köttfärssås och i maträtter men också till förrätt passar till mycket ;-)




5 tortillabröd
1 grillad kyckling 
1 1/2  tomater
2 msk curry
2 dl crème fraîche
3 dl keso
1 Purjolök
1-2 röda Paprika
1 msk Kycklingfond 
Basilika
1 dl vitt vin 

Ostsås:
2 dl parmesanaost 
2-3 dl grädde
Ny malen Svartpeppar 

Garnering :
2 dl parmesanaost 
Kumminfrön eller dillfrö


Tillagning


1. Hacka alla grönsaker. Blanda sedan alla ingredienserna i bunke till fyllningen och rör om. 
2. Sätt ugnen på 200 °. Tärna den grillade kycklingen. Krydda med svartpeppar och salt. 
3. Fördela fyllningen i tortillabröden och rulla ihop dom och lägg dem i en ugnssäker form.
4. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. 
5. Häll såsen över tortillarullarna och strö över garnering och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter. 



Inga kommentarer:

Skriv ut