lördag 22 juni 2013

Fajitaskryddad pastasallad till många

Imorgon blir det pastasallad på en klippa ute i skärgården och då tänkte jag att vi skulle göra denna pastasalladen. För det enkelt och smidigt att ta med i en kylväska. Så här kommer ett recept som jag och min man gillar mycket. Testa och se om ni med gör det.

Fajitaskryddad pastasallad till många
(20 pers.)

800 g pasta, gärna stora skruvar.
2 grillad kycklingar
2 burkar majs (à 340 g)
1/2 purjolök
3 paprikor, gärna i olika färger
4 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 påse fajitas tacokrydda (ca 30 g)
2 dl sweet chili-sås

Till servering:
2 påsar tortillachips av valfri smak

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spola av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
Ta bort skinn och fett från kycklingarna och dela köttet i små bitar. Låt majsen rinna av. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg dem i lite kallt vatten en stund så att de blir krispiga. Kärna ur paprikorna, skär några strimlor till garnering och tärna resten.
Blanda crème fraîche, majonnäs, fajitas-krydda och sweet chili-sås i en stor salladsskål. Vänd ner pasta, kyckling och grönsaker.
Servera med tortillachips.

Tips: Det går bra att koka pastan dagen innan, göra dressingen och skära upp grönsakerna. Plasta grönsakerna väl och förvara allt i kylskåpet. Blanda ihop allt samma dag det ska serveras.




Inga kommentarer:

Skriv ut