Tips: Grädda dina pitabröd i en väldigt het ugn, några minuter på varje sida. Bröden blir då luftiga som är lätta att fylla med godsaker.
Tänk på att minuterna i ugnen kan variera från ugn till ugn så börja med 3 minuter och plussa på sen med 1- 2 minuter beronde på hur dom ser ut. Ska bli lite gyllene bruna.
Ingredienser:
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt salt, olja, filmjölk, honung, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i bunken, tillsätt mer mjöl tills du har en fast och smidig deg.
Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i åtta bitar. Rulla varje bit till en boll och kavla sedan ut den till ett runt bröd, ca 12 cm i diameter.
Låt jäsa på plåten i 30 minuter. Sätt ugnen på 275°.
Grädda mitt i ugnen i 3-5 minuter, ta ut plåten, vänd på bröden (med en stekspade) och grädda ytterligare 3 minuter.
Låt svalna på galler.
Skär en ficka i brödet, fyll med kebab, kyckling eller andra godsaker kan varieras i det oändliga så är bara fantasin som kan säga stopp. Dags att njuta och mumsa i sig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar