lördag 11 maj 2013

BBQ-sås med rödvin

En super smarrig BBQ-sås som inte går av för hackor. Hade den i mina hamburgare och i en bacon dip som jag smällde ihop igår till fredagsmyset. Men passar alldeles utmärkt som tillbehör till en fin köttbit eller som en fantastisk sås till dina hamburgare.





2 lagerblad
1 klyfta pressad vitlök
½ tsk chilflakes
2 dl rödvin
2 dl oxbuljong med vatten
½ tsk premium cayenne peppersause
2 tsk brun farin
1 msk honung
1 msk worchestersås
2 tsk liqued smoke
2 dl chilisås
1 msk tomatpure

Gör så här:
Finhacka vitlöken och fräs någon minut i oljan tillsammans med, chiliflakes och lagerblad. Tillsätt rödvinet och låt reducera ner till hälften. Blanda i buljongen. Blanda brun farin, honung, wochestersås,chilisås. pepparsås, tomatpure och liquid smoke i bunke. Häll ner blandningen i rödvinet och låt koka tills det tjocknar något (tänk på att det tjocknar ännu mer när det svalnar). Servera till en god hamburgare eller ha på en köttbit!


Inga kommentarer:

Skriv ut