onsdag 15 maj 2013

Het räkpasta med vitt vin och skaldjursfond

En god och krämig pasta med skaldjursfond, sparris och hetta av chiliflakes. Blir krämig och god utav osten.



4 personer
1 kg räkor
1  purjolök
2 vitlöksklyfta
6 st gröna sparrisar
2 msk tomatpuré
2 tsk chiliflakes
2 dl torrt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl parmesanost
1 dl persilja
valfri pasta 

Garnering:
räkor
persilja
parmesan
svartpeppar


Koka upp pastan.
Finhacka , lök och vitlök. Skiva sparrisen. Stek i smör + olivolja tills de mjuknat (ej få färg). Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, skaldjursfond och 1 dl vin. Reducera så vätskan försvinner. Tillsätt 1 dl vin, vatten och grädde och låt puttra i minst 5 minuter. Blanda ner parmesanost och persilja. Smaka av med salt och peppar. Strax innan servering blandar du ner räkor. Servera och strö över några räkor, parmesan, persilja och svartpeppar.


Inga kommentarer:

Skriv ut