4 personer
1 kg räkor
1 purjolök
2 vitlöksklyfta
6 st gröna sparrisar
2 msk tomatpuré
2 msk tomatpuré
6 dl skaldjursfond
2 tsk chiliflakes
2 dl torrt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl parmesanost
1 dl persilja
valfri pasta
Garnering:
räkor
persilja
parmesan
svartpeppar
Koka upp pastan.
Finhacka , lök och vitlök. Skiva sparrisen. Stek i smör + olivolja tills de
mjuknat (ej få färg). Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, skaldjursfond och 1 dl vin.
Reducera så vätskan försvinner. Tillsätt 1 dl vin, vatten och grädde och låt
puttra i minst 5 minuter. Blanda ner parmesanost och persilja. Smaka av med
salt och peppar. Strax innan servering blandar du ner räkor. Servera och strö
över några räkor, parmesan, persilja och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar