fredag 8 mars 2013

Kladdkaka med kesella

Är det fredag så är det då måste ni ju ha en god efterrätt med. Här ska ni få min och Jörgens favorit på kladdkaka. Den blir väldigt syrlig och god med kesellan. Mumigt...



8-10 bitar

1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 ½ dl socker
250 g Kesella Gourmet

Till Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Sikta och blanda mjöl,bakpulver,kakao,vaniljsocker och salt och snabbkaffepulvret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella och mjölblandningen. Häll smeten i en smord,bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm diametern). Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Kakan ska vara fuktig inuti. Låt den kallna, sikta sedan över florsocker. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skriv ut