måndag 11 mars 2013

Fylld fläskfile med cantadou

Fläskfile med cantadou ost ,soltorkade tomater  och färska örter så har du en god rätt som går att förbereda en tid innan gästerna kommer. Jag serverade denna rätt med en god pepparsås och klyftpotatis.


Ingredienser: 
600 gram  välputsad fläskfile eller kycklingfile
8 st             torkade tomater i olja
0,5 dl         örter ,tex: färsk persilja,basilika
150 gram  cantadou 4 peppar
1 msk        olivolja
0,5 tsk        salt
1 krm          nymald svartpeppar
1 ask          steksnören


Gör så här:
1. Snitta filen längs med men inte ända igenom.Banka försiktigt ut filen.Låt tomaterna rinna av på hushållspapper och hacka dem. Bre på cartadou. Lägg på finhackade örter och tomater.
2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filen. Vira om bacon. Bind om med steksnöre.
3.Gör såsen: 
Sätt ugnen på 175°.
4. Bryn filen runt om i olivolja,salta och peppra under tiden.Lägg över filen i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15-20 min.Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie.Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor.




Inga kommentarer:

Skriv ut