måndag 4 mars 2013

Enkel currybearnaise

Igår blev det ryggbiff, potatisgratäng och bearaisesås till middag. Alltid gött med en rejäl köttbit och en god bea. Detta är enkel bea att slänga i ihop i nafs och god blir den.




Ingredienser:

  • 150 g Svenskt Smör från Arla
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • 1 krm salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 12 msk finhackad färsk dragon eller 1,5 tsk torkad
  • 1 msk curry

Gör så här:

Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon. Blanda försiktigt ner curryn.

Inga kommentarer:

Skriv ut