Igår blev det ryggbiff, potatisgratäng och bearaisesås till middag. Alltid gött med en rejäl köttbit och en god bea. Detta är enkel bea att slänga i ihop i nafs och god blir den.
Ingredienser:
- 150 g Svenskt Smör från Arla
- 3 st äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk riven gul lök
- 1 krm salt
- 1⁄2 krm vitpeppar
- 2 msk finhackad färsk persilja
- 1 1⁄2 msk finhackad färsk dragon eller 1,5 tsk torkad
- 1 msk curry
Gör så här:
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon. Blanda försiktigt ner curryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar