onsdag 13 februari 2013

Skalare med tre blad - Trio tri blade peeler - Prepara

Hej på er! Här sitter jag vid datan i vanlig ordning och bloggar medans solen lyser därute. Borde kanske ge sig ut en sväng istället.

I helgen gjorde jag stompad potatis och då använde jag Skalare med tre blad - Trio tri blade peeler - Prepara, från Ninas mat och gud vad den funkade bra blev glatt överaskad då det gick som en dans att skala potatis som annars brukar ta tid men en vanlig potatisskalare. Med nya från Ninas mat skalade jag långa remsor runt och runt i flera varv innan det var dags att kappa av potatiskalet. Jag jag tyckte den funkade så bra att jag  inte kommer använda min gamla skrutt till potatisskalare nåt mer slänger den i soporna för vem behöver en gammal och dålig när man har en ny och så mycket bättre.

Har även testat bladet för mjuka råvaror och skalat tomater och det funkade superbt inget att klaga på där inte. Gick som på räls.

Gurka skärde jag med juliennebladet så vi fick fina strimlor som dekoration till salladen. Kanon då det blir så fint när alla strimlor är lika tunna och långa. På bilden har jag använt juliennebladet till gurkan.Du kan med den fantastiska skalare välja bland flera olika blad närmare bestämt tre som utför olika skaltekniker:

1. Julienne skär avlånga fina strimlor.
2. Ett blad för de hårda skalen, då tex: potatis som jag använde i helgen.
3. Ett blad för de mjuka skalen,tex: tomater eller kiwi m.m


Det jag tycker är ett plus i kanten är att den går att slänga i diskmaskinen. Kanon då jag tycker det är så trist att stå och diska en massa så tjuts in maskinen när du använt klar den.

Perfekt då den är anpassad både för höger och vänterhänta kockar ute i köket. Kommer att användas flitigt i köket inget snack om den saken. 

Inga kommentarer:

Skriv ut