onsdag 8 augusti 2012

Öl och cheddardip

Jag har letat och letat efter ett bra recept på en cheddardip men utan resultat. Så jag experimenterade idag lite och fick fram en otroligt god cheddardip. Hade denna medans vi kollade på handboll. Fungerar både varm och kall men smakerna kommer fram bättre när den har svalnat. Blir även krämigare kall så jag rekommenderar den kall. Men det är en smaksak.

Passar utmärkt till mexikansk mat som ett litet tilltugg med nachochips, tacos  eller till din hamburgare är jätte gott istället för vanlig original dressing som man köper i butik. Blir mycket godare med denna dip kan jag lova :-)




Ingredienser:
2 dl crème fraîche
1/2 tsk worchestersås
2 dl riven cheddarost
5 skivor burger slices med cheddar (hamburgarost)
1 dl öl
2 msk maizenamjöl utblandat i 2 msk vatten

Garnering:
2 skivor bacon

Tillbehör:
Nachochips

Gör så här:
1. Häll crème fraîche i en kastrull och blanda i worchestersås och varm upp det.
2. Häll i den rivna cheddarosten och lägg i hamburgareost och låt den smälta i crème fraîche blandningen.
3. Häll i ölen. Blanda och koka upp.
4. Blanda ut maizenamjölet i vatten och rör ut mjölet till en slät massa.
5. Stek baconskivorna knapriga och ganerera med små bitar. Servera med nachochips, tacos eller till i en hamburgare .

Inga kommentarer:

Skriv ut