I år blir det en ny rätt på påskbuffen nämligen Påsksnittar formade som ägg som läggs på ett gott vitt bröd. Bild kommer från receptfavoriten liksom receptet.
Ingredienser till Påsksnittar;
4 port påsksnittar med ägg
- 2 kokta ägg
- 200 gram rökt eller gravad lax
- 0,5 tsk curry
- 50 gram färskost
- 2 msk mjölk
- Salt och vitpeppar
- 2 msk färsk hackad gräslök
- 4 – 8 skivor vitt bröd (2 stora eller 4 mindre snittar var)
Så här lagar du Påsksnittar:
- Koka ägg hårda och låt svalna.
- Hacka äggen och lägg i en bunke.
- Tärna lax smått. Hacka gräslök.
- Blanda ägg, lax, curry, färskost, mjölk samt hälften av gräslöken.
- Smaksätt äggröran med curry, salt och vitpeppar.
- Lägg på rostat eller smörstekt vitt bröd. Forma ”ägg” med två skedar eller klicka ut på brödet.
- Garnera med resterande gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar