ca 8 personer
Tid: 20 min + 4 tim i kylen
150 g kavring, riven
50 g västerbottenost, riven
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk cane syrup
3–4 msk dijonsenap
1 rödlök, finhackad
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax, i bitar
salt
peppar
Garnering:
citron
dill
räkor
kallrökt lax
Gör så här:
1. Blanda samman kavring, ost och smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
3. Ta ett par msk av fyllningen och rör ut i gelatinet och rör ihop med resterande fyllning. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylen 4–5 tim. Garnera med citron, dill, räkor och lax.
Tid: 20 min + 4 tim i kylen
150 g kavring, riven
50 g västerbottenost, riven
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk cane syrup
3–4 msk dijonsenap
1 rödlök, finhackad
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax, i bitar
salt
peppar
Garnering:
citron
dill
räkor
kallrökt lax
Gör så här:
1. Blanda samman kavring, ost och smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
3. Ta ett par msk av fyllningen och rör ut i gelatinet och rör ihop med resterande fyllning. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylen 4–5 tim. Garnera med citron, dill, räkor och lax.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar