söndag 26 februari 2012

Kall laxpaj

Från matmagasinet 2011 som är något liknade jag brukar göra till påsk. Kanske det är dags att testa något nytt. Tror det kan bli denna på min påskbuffe visst ser den läcker ut? Bilden är lånad från matmagasinet.



ca 8 personer
Tid: 20 min + 4 tim i kylen

150 g kavring, riven
50 g västerbottenost, riven
75 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk cane syrup
3–4 msk dijonsenap
1 rödlök, finhackad
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax, i bitar
salt
peppar

Garnering:
citron
dill
räkor
kallrökt lax

Gör så här:
1. Blanda samman kavring, ost och smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
3. Ta ett par msk av fyllningen och rör ut i gelatinet och rör ihop med resterande fyllning. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylen 4–5 tim. Garnera med citron, dill, räkor och lax.

Inga kommentarer:

Skriv ut