onsdag 7 december 2011

Marshmallowfudge

Jag bara älskar fudge och på lördag när det bara är två veckor kvar till julafton ska jag baka fudge och ha på mitt gottebord. Bitarna blir vackert melerade av marshmallows :) Recept och bild har jag lånat från recept.nu.

Antal portioner:50

Ingredienser:
3 dlströsocker60 gsmör4 msksirap4 tskkakaopulver4 mskmjölk1 dlminimarshmallows trägaffel
Gör så här:
1. Smält smöret försiktigt. Det får inte bli det minsta brunt. Häll i socker, sirap, kakaopulver och mjölk. Låt allt smälta under omrörning på svag värme.
2. Koka upp. Täck med lock och låt koka i 3 minuter. Koka sedan utan lock tills massan håller för ett kulprov. Häll en droppe i kallt vatten och rulla till en boll. Fungerar det är smeten klar. Koka annars en stund till.
3. Lyft av kastrullen och ställ den i en bunke med kallt vatten. Vispa in luft i massan med en trägaffel. Massan blir tjock och luftig och får en ljusare färg. Blanda ner marshmallows i massan. De smälter till hälften och ger en zebrarandig massa.
4. Häll ut massan på ett bakplåtspapper i en form med kanter. Låt massan vila tills den börjar stelna. Rita rutor med en oljad kniv. När massan stelnat helt kan den skäras i rutor. Förvara svalt i burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren.

Inga kommentarer:

Skriv ut