måndag 1 mars 2021

Het currysås med banan och vin

  • En god currysås sitter aldrig fel så denna fixade jag till en regnig dag. Jag serverade den med currypanerad kalvsnitzchel med tärnad persiljepotatis. 


    Ingredienser:2 schalottenlökar1 pkt bacon1 msk smör till stekning
  • 2 tsk curry 
  • 2 dl vitt vin 
  • msk konc kycklingfond 2 tsk sambal oelek 
  • 5-6 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche1 tsk färsk timjan1 mosad bananSvartpeppar2 krm kanelEv: salt 

    1. Currysås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör. Strö över curry. Tillsätt vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är vätska återstår.
    2. Tillsätt grädde, créme fraiche, timjan, sambal oleak, banan salt och peppar. Smaka av med peppar och kanel. 

Inga kommentarer:

Skriv ut