torsdag 30 januari 2014

Hamburgerbröd

Tänk att det kan bli så mycket godare att göra sitt eget hamburgerbröd. Blir inte en massa luft bara och man vet vad man har stoppat i dom. 

Du behöver:
1/4 pkt jäst
ca 12,5 g 3 dl ljummet vatten, 37°
2 msk socker
1/2 msk salt
3 msk mjölk
6 dl vetemjöl
50 g smör
1/2 msk bakpulver
1 ägg
sesamfrön

Gör så här:
Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Blanda i vatten, socker, salt och mjölkpulver. Blanda i 4 dl av mjölet. Låt maskinen blanda smeten ca 10 minuter. Täck över med en bakduk och jäs 1 1/2 timme. Tärna smöret och låt det ligga i rumstemperatur ca 30 minuter under tiden smeten jäser klart. Blanda 1,5 dl av mjölet med bakpulvret och arbeta det och smöret i smeten till en smidig deg. Blanda i lite mera mjöl om det behövs. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 stora eller 8 mindre bitar. Rulla dem till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck till dem med handflatan så att de inte blir för höga under gräddningen. Strö över sesamfrön. Låt jäsa utan bakduk ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna på galler under bak duk. 6–8 bröd. 

Inga kommentarer:

Skriv ut