Bon appetit!
210 g ljus Toblerone
1 85 g vitchoklad (Marabou)
5 dl vispgrädde
250 g kesella
3 msk baileys
2 ägg
Garnering:
35 g tobleronecrisp
Smält tobleronen och den vita chokladen i olika kastruller över vattenbad.
Låt svalna.
Under tiden vispar du grädde fluffig vänd ner kesellan, dela upp blandningen i två bunkar blanda ner baileysen i den ena.
Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt.
Blanda blandningen utan baileys med tobleronechokladen och baileysbandningen i den smälta vita chokladen.
Lite i taget så rör du ihop, rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet.
Sen blandar du ner hälften av gräddblandningen i den vita chokladen och resten i den smälta tobleronen. Ta lite grädde i taget och vänd ner , vänd så lite som möjligt – men endå så det blandar sig.
Blanda försiktigt ner dom vispade äggen hälften i varje bunke.
Finhacka toblerone och vänd försiktigt ner i tobleroneblandningen så moussen får lite chokladcrisp i den.
Och sedan häller du upp i fina portionsskålar eller glas och låter stå kallt i kylskåp i minst 2-3 timmar. Garnera med hackad toblerone.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar