Smarrig kycklinggryta ala kalasmums som ska marineras för att få gotta till sig och får lite extra smak. Har fått lite pippi på ost i mina maträtter just nu :-) ostomann som jag är så skulle jag kunna ha ost i allt ;-) Så har ni inte testat det gör det för det blir den pricken över i:et som kanske ibland kan saknas i maträtterna.
Ingredienser:
Strimlad kycklingfile
1 dl röd pesto
1 krm cayennpeppar
120 g salami, delad 4 gånger
2 dl crème fraîche
½ zucchini, hackad
2 st Röda paprikor, hackadade
2 dl västerbottenost, riven
bandpasta plus 2 msk olivolja
Marinad:
2 dl Vitt vin
1 msk Kycklingfond
200 g Soltorkade tomater
1 mskPaprikapulver
2 st vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Börja med att strimla kycklingfilen om du inte köpt färdig strimlad. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt kycklingen få ligga och dra till sig smaker ca 2 timmar.
2. När kycklingen har gottat till sig i 2 timmar är det dags att fräsa till den i lite smör i gryta. När kycklingen är klar är det dags för kryddor, paprika och zucchinin. Låt fräsa lite och sen är det dags för salamin, creme fraiche och ost.
Låt puttra på svag varme i 10-15 15 minuter. Klart att servera med pasta som du blandar runt med lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar