tisdag 19 mars 2013

Pepparsås med rödvin

Finns hur många recept som helst på pepparsås men här var en variant jag gjorde till söndagens middag. Hade den till marinerad entrecote och klyftpotatis. Hade i en skvätt rödvin som gjorde susen bland kryddor och grädde. Hade i några lite mer originella kryddor i denna pepparsås och det smakade fantastiskt. Gudomlig sås som passar till nötkött.


Ingredienser:
1 msk mortlad sichuanpeppar
1 tsk Five spices
3 krm cayennpeppar
3 Chalottenlök
25 gr Smör
1 tsk Svartpeppar
½ tsk Salt
1 tsk Worcestersauce
1 tsk Japansk Soya
1½ dl Rödvin
2 tärningar Grönsaksbuljong
2 dl grädde

Gör så här:
Mortla sichuanpeppar och hacka löken. Stek löken i lite smör, krydda med kryddorna. Häll i övriga ingredienser låt den få koka ihop så såsen minskar till hälften. Dags för servering.

Inga kommentarer:

Skriv ut