fredag 22 februari 2013

Sockerkaka med schwizernöt och banan

Har nu testat en produkt från tårtdecor man kan göra diverse bakverk och efterrätter med denna form jag har gjort en sockerkaka. Formen var kanon blev fina små portionssockerkakor till var och en av mina fina gäster. Lossnade som en dans ur formen när dom kom ut ur ugnen. Kanon då man vill göra lite mer lyxigt och ge sina gäster varsin liten sockerkaka som också är snygg och elegant.


50 g smör
1 msk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl strösocker
1, 25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 st bananer, mosade
200 g schwizernötchoklad, krossad
1,5 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner smör och mjölk.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll blandningen i smeten och rör om.
5. Mosa bananen och och hacka schwizernötchokladen, häll i den i smeten blanda runt.
6. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
7. Grädda i cirka 35 minuter. Ta ut, vänta 15 minuter och stjälp upp. Låt svalna.





Inga kommentarer:

Skriv ut