söndag 27 januari 2013

Vårrullar

Har länge haft tankarna på att göra egna vårrullar och idag blev det av så här blev receptet när jag experimenterat klart. Finns enormt många recept ute på nätet på vårrullar lika många recept som det finns kockar ;-)
Blev väldigt smarriga må ni tro. Servera med Lime dip.





Ingredienser (15 portioner)
500 g nötfärs
1 paket glasnudlar
1 lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk Sambal oelek
0,5 dl teriyakisås
1 dl vatten, om det behövs
1 msk vetemjöl
3 msk mat- eller rapsolja
1 pkt vårrulleplattor (upptinade)
5 dl frityrolja

Tillagning
Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar.
Strimla lök i fina strimlor.
Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna.
Tillsätt nudlar, kryddor, sås och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.
Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.
Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna.
Hetta upp frityrolja i en fritös Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast

Teriyakisås som jag fick hem från Risbergimport har testats i mina vårrullar. Blev mycket bra med den i dom. Satt som handen i handsken. 

Inga kommentarer:

Skriv ut