tisdag 29 januari 2013

Köttfärspiroger med sambal oelek och persilja

Igår gjorde jag piroger med köttfärsfyllning. Har precis slängt in en i ugnen. 
Laga ett lass med piroger och frys in och ta fram när du är sugen på 
något gott. Ska bli gott till lunch idag. Mumsigt värre.




Ingredienser:
Pirogdeg:
3 dl mjölk
1 msk neutral olja
25 g jäst (½ paket)
1 tsk salt
6 ½ dl mjöl
1 ägg att pensla med
sesamfrö
Torkad persilja

Fyllning:
400 g nötfärs
1-2 paket bacon
2 msk sambal oelek
1 msk mjöl
1 ägg
250 g keso
smör
salt och peppar övriga kryddor efter din egen smak jag hade i lite 

cayennpepar , pizzamix, grillkrydda,torkad persilja och paprikapulver.

Gör så här:
Pirogdeg:
1.Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och häll på mjölken,olja och salt blanda tills 

jästen lösts upp.
3. Arbeta in mjölet.
4. Arbeta kraftigt till en deg med en köksmaskin.
5. Jäs övertäckt till dubbel storlek i 40 min.
6. Dela degen i 4 bitar.
7. Kavla ut varje bit till runda plattor.
8. Lägg på fyllningen ett par klickar på mitten.
9. Vik över överdelen runt fyllningen och nyp ihop.
10. Jäs 30 min på plåten.
11.Värm under tiden ugnen till 225 grader.
12. Pensla de färdig jästa pirogerna med uppvispat ägg. 

Strö ev. över lite sesamfrö och persilja.
13. Grädda i 10-15 min tills de har fått en vacker färg.

Fyllning:
1. Fräs nötfärsen i lite smör.
2. Stek baconet
3. Blanda nötfärs,bacon, sambal oelek, mjöl, ägg och smaka av med

kryddor.
4. Blanda i keso.
Smaklig måltid

1 kommentar:

Sanna sa...

Det låter riktigt god det där! Måste testa att göra piroger någon gång.

Skriv ut