tisdag 4 december 2012

Pepparkaksask


Pepparkaksask

Ingredienser:

Måste bara dela med mig, hittade en super nice ”ge bort” present som är perfekt att ge bort till någon man tycker mycket om. Fyll den med  godis, hemlagat eller köpt, eller med dina favoritkakor. Hittade den hos dansukker.

Använd hemgjord eller köpt pepparkaksdeg.

Kavla ut pepparkaksdegen cirka 4 mm tjock. Ta en springform som mått. Skär ut två cirklar lika stora som formen och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 190° i cirka 10 minuter. Låt svalna.

 Mät omkretsen på formen. Dela det aktuella måttet med två och skär ut två remsor i önskad höjd av degen. Lägg remsorna på plåt bakplåtspapper samt skär ut ett handtag till locket som läggs på samma plåt. Grädda. Lägg remsorna
runt springformen så fort de kommit ut ur ugnen, OBS! De är mycket varma så akta händerna, använd vantar. Håll fast de båda remsorna kring formen tills de svalnat.

 Fäst samman skarven i remsorna med kristyr och låt stelna. Fäst därefter den nu runda kanten på en av plattorna med kristyr och låt stelna. Sätt fast handtaget med kristyr på den andra runda kakan. Garnera asken med kristyr. Fyll asken.

Inga kommentarer:

Skriv ut