onsdag 19 september 2012

Chokladbröd

Klassikern chokladbröd. Är ett måste på mitt fikabord på julafton.
Möra kakor med god chokladsmak. Alltid lika uppskattade.

70 st

Ingredienser:
250 g smör
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Pensling
1 st ägg

Garnering
1 dl pärlsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda samman smör och florsocker. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda till en smidig deg. Dela degen i 6 bitar. Forma bitarna till rullar. Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
2. Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
3. Grädda mitt i ugnen 15 min. Skär dem när de fortfarande är varma i ca 2 cm breda, lite sneda, bitar.

Inga kommentarer:

Skriv ut