söndag 10 juni 2012

Goda och rökiga hamburgare

Sommarmat som är lätt att svänga ihop och lägga på grillen. Bra att göra och frysa in, passar både barn och vuxna. Dom här hamburgarna är något utöver det vanliga med en liten  rökig touch av liqued smoke som du hittar i välsorterade matbutiker. Mums filibabban :-)

8 st hamburgare

Hamburgare
800g nötfärs
1 Ägg
½ dl vispgrädde
1 skiva torrt vitt bröd
2 Vitlöksklyftor
½ gul lök
1 kruka bladpersilja, bladen
ett par kvistar timjan, bladen
ev ½-1 tsk liquid smoke
Salt och nymalen Svartpeppar
olivolja till pensling

Till servering;
Hamburerbröd
8 skivor Cheddarost
8 skivor bacon
2 tomater
4 saltgurkor
sallad
2 dl barbecuesås

Gör så här:
Hamburgare: Blanda nötfärsen med ägget och grädden. Finriv brödet, vitlök och den gula löken löken.Fihacka persiljan och plocka bladen från timjanskvistarna. Blanda i alla ingredienserna i färsen. smaksätt ev med liquid smoke och smaka av med  salt och peppar.Provsmaka den råa färsen eller provstek en liten bulleför att se att kryddningenär lagom.

Forma till 8 jämnstora burgare, pensla med olivolja och grilla dem tills de är lätt rosa inuti. Lägg på osten mot slutet av grillningen. Grilla bröden. Servera med bröd, bacon, skivade tomater, saltgurka, sallad och barbecuesås.

1 kommentar:

Sanna sa...

Mmm, jag gillar rökig smak, definitivt! Vad kul att du lyckats få till det. Ser supergott ut!

Skriv ut