måndag 16 april 2012

Mammas rosépeppargryta med fläskfilé


Söndagsgryta igår blev en super god gryta från Jennie Benjaminssons bok kalasgott som jag köpte i lördags på Backa Plan med signering och allt. Vi hoppade över syltlöken jag och min man då vi inte är några stora fantaster av den någon av oss. Men gillar du det släng i några msk i slutet av och smaka av med whisky, salt och peppar. Mums filibabban var det. Blev över lite granna också som idag blir min lunch mumsigt, blev nu hungrig får nog sätta igång och värma upp den och koka lite ris.

Sist men inte minst var väldigt lättlagat görs på ett kick ;-)

Läs mer om boken Kalasgott

Antal portioner: 4
1 st fläskfilé
Salt
Peppar
2 st smala ölkorvar
2 st schalottenlökar
2 msk smör
2 tsk hela rosépepparkorn
Ett par kvistar färsk timjan, bladen
1 tsk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk syltlök
1–2 tsk whisky

Nykokt pasta eller ris till servering

Gör så här:
1. Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor.
2. Krydda köttet med salt och peppar.
3. Skär ölkorvarna i mindre bitar.
4. Skala och finstrimla schalottenlökarna.
5. Bryn den strimlade fläskfilén i smör tillsammans med ölkorvarna och löken.
6. Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan.
7. Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
8. Låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
9. Vänd i syltlöken och smaka av med whisky, salt och peppar.
10. Servera gärna nykokt pasta eller ris till.

Inga kommentarer:

Skriv ut