tisdag 24 april 2012

Citron -och kardemummasnibbar

Dessa snibbar flöt ut åt sidan o pöste ut lite tokigt. Men vad gör det för dom var underbart goda fast dom inte blev så vackra ;-)! Några brändes vid lite granna. Ska va 250 grader i ugnen men det blir väldigt hett så ha koll på dina bullar för inte alls säkert att dom behöver vara inne hela tiden som står i receptet för det blir väldigt varmt och lätt att dom bränns vid.


ca 30 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
Rivet skal av en citron
 
Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Smält smöret o häll i mjölken, låt bli 37 grader. Smula jästen i en bunke o häll i lite av smörblandningen. Rör tills jästen löst sig o häll i resterande av smörblandningen- Rör i sirap, salt, kardemumma o mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt vila i ca 40 min.
Skrubba citronen i hett vatten o riv av skalet. Blanda skalet med socker, smör o kardemumma.
Dela degen i två delar o kavla ut till en rektangel. Bred fyllningen över hela rektangeln. Vik över 1/3 av degen från långsidan mot mitten, vik sedan andra sidan över. Skär varje platta i ca 15 trekanter. Lägg snibbarna på plåt o låt jäsa i 40 min.

Pensla över uppvispat ägg o strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 min.

3 kommentarer:

Sanna sa...

Vilka fina med din lite mer kreativa form :)

Anette´s söta bak sa...

De blev ju fina. Det lät jättegott. Måste jag prova snart.

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oh citron lät vrålgott!!! Jag är svag för citron som smaksättare i bakverk men i bullar har jag nog aldrig testat. tack för tipset:)

Skriv ut