fredag 23 mars 2012

Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin

Har totalt glömt bort att jag förra lördagen gjorde Ernst Kirchteigers recept på grissini. Var jättegoda må jag säga er kära läsare. Perfekt till en god soppa eller varför inte till en god drink ute på balkongen eller uteplatsen perfekt nu när solen börjar komma. 
               

Deg:
50 gram jäst
3 dl vatten
50 gram smör
2 tsk salt
1 tsk socker
6 dl vetemjöl
Topping:
1 st ägggula
200 gram lufttorkad skinka
0.5 knippe rosmarin
1 dl riven ost
Flingsalt


 
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Värm vattnet så att det blir 37 grader. Rör om så att jästen löser sig.
3. Smula i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl för att ha till utbakningen.
4. Arbeta degen till den känns smidig. Låt jäsa i under bakduk 40 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, cirka 40x30 cm. Pensla äggulan över degen.
6. På ena halvan av degen lägger du lufttorkad skinka. På den andra halvan smaksätter du med rosmarin och flingsalt. Ringla ost över båda sidorna av degen.
7. Skär degen i 3 cm tjocka skivor. Ta dom långa degbitarna över på en plåt och vrid grissinin några varav.
8. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter tills grissinin har fått fin färg och blivit knapriga.

Inga kommentarer:

Skriv ut