Färdigt på: 35 min
200
g färskpotatis skuren i skivor
1
st gul lök, strimlad
1.5
msk rapsolja
8
st ägg
2 dl standardmjölk
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad dill
75
g prästost, grovriven
0.5
tsk salt
Rikligt
med svartpeppar
Tips
Receptet ger 4-6 portioner.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna grillfunktion.
2. Skär potatisen i millimetertjock skivor.
3. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn).
4. Häll i rapsolja och stek potatisskivorna tills de är lätt gyllenbruna.
5. Salta och peppra.
6. Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt.
7. Tillsätt mjölk, dill, hälften av prästosten samt salt och peppar.
8. Vispa samman.
9. Häll äggsmeten över potatisen och grädda på svag värme utan omrörning tills äggblandningen sätter sig, det tar ca 8-12 minuter.
10. Fördela resten av den rivna osten över tortillan och sätt in i ugnen.
11. Grädda i ca 8-10 minuter eller tills ytan har fått en fin, gyllene färg.
12. Servera tortillan antingen kall eller varm.
Receptet ger 4-6 portioner.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna grillfunktion.
2. Skär potatisen i millimetertjock skivor.
3. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn).
4. Häll i rapsolja och stek potatisskivorna tills de är lätt gyllenbruna.
5. Salta och peppra.
6. Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt.
7. Tillsätt mjölk, dill, hälften av prästosten samt salt och peppar.
8. Vispa samman.
9. Häll äggsmeten över potatisen och grädda på svag värme utan omrörning tills äggblandningen sätter sig, det tar ca 8-12 minuter.
10. Fördela resten av den rivna osten över tortillan och sätt in i ugnen.
11. Grädda i ca 8-10 minuter eller tills ytan har fått en fin, gyllene färg.
12. Servera tortillan antingen kall eller varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar