lördag 18 februari 2012

Tortilla med prästost och färskpotatis

Vad sägs om en super god spansk tortilla med färskpotatis i? Den smakar ljuvligt må ni tro. Ska jag ha på min påskbuffe liksom jag hade förra påsken med.

Färdigt på: 35 min
200 g färskpotatis skuren i skivor
1 st gul lök, strimlad
1.5 msk rapsolja
8 st ägg
2 dl standardmjölk
1 dl finhackad dill
75 g prästost, grovriven
0.5 tsk salt
Rikligt med svartpeppar
Tips
Receptet ger 4-6 portioner.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna grillfunktion.
2. Skär potatisen i millimetertjock skivor.
3. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn).
4. Häll i rapsolja och stek potatisskivorna tills de är lätt gyllenbruna.
5. Salta och peppra.
6. Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt.
7. Tillsätt mjölk, dill, hälften av prästosten samt salt och peppar.
8. Vispa samman.
9. Häll äggsmeten över potatisen och grädda på svag värme utan omrörning tills äggblandningen sätter sig, det tar ca 8-12 minuter.
10. Fördela resten av den rivna osten över tortillan och sätt in i ugnen.
11. Grädda i ca 8-10 minuter eller tills ytan har fått en fin, gyllene färg.
12. Servera tortillan antingen kall eller varm.

Inga kommentarer:

Skriv ut