tisdag 21 februari 2012

Syjuntans bästa

Varmt på buffebordet och då brukar alltid jag göra denna rätt till påskbuffen. Den är väldigt god och du kommer bergis att ta om :-) Har tyvärr ingen bild ännu kommer längre fram.
Skala (2 påsar.  räkor.
Koka 6 (12) st. ägg så de blir hårdkokta.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva äggen, varva sedan med räkorna till två lager vardera, börja med äggen.
Koka såsen. Om du gillar mycket sås kan du göra 11/2 sats)

2 msk. smör
2 msk. vetemjöl
2 dl. Mjölk
2 d. vispgrädde
2 krm. salt
1 krm. cayennepeppar
2 dl. finhackad dill

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl och vispa ner mjölk och grädde. Koka upp och låt koka i ca. 5 minuter. Krydda med salt, cayennepeppar och dill.
Häll såsen över äggen och räkorna.
Skär 3 skivor vitt bröd i små tärningar.
Gratinera i ugnen i ca. 15 minuter, tills brödet fått färg.
Färdigt att äta tillsammans med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skriv ut