Tips: Får du köttfärs över gör en god köttfärspaj ;-)
4 personer
5 smördegsplattor
600 g nötfärs
smör till stekning
1 vitlök, pressad
2 tsk paprikapulver
4 dl chilisås
2 dl finhackad persilja
1 röd paprika
salt och peppar
4 msk creme fraiche
Pensling:
2 ägg
Tillbehör:
Tomatsallad
Gör så här:
1. Tina smördegen och kavla ut till dubbelstorlek. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs färsen i en klick med smör. Sänk värmen, tillsätt vitlök, chilisås, persilja och paprika.
3. Låt puttra i ca 5 min. Salta, peppra med svartpeppar och paprikapulver. Låt köttfärsblandningen svalna i rumstemperatur.
4. Blanda ner creme fraiche och lägg en klick av färsen på varje smördegsbit.
Pensla smördegskanterna med lätt uppvispat ägg och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan med resten av ägget.
5. Baka pirogerna i ugnen i 10- 15 minuter.
Servera med en god tomatsallad.
Nu ska jag äta sista pirogen som blev över från igår till lunch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar