torsdag 23 februari 2012

Bästa kyllingen ever

Min man fyllde i lördags år och då gjorde jag två rättersmeny till honom och mig och det fick bli ett fantastiskt kyckling recept. Var mycket godare än jag nånsin kunnat drömma om. Väldigt lättgjort att laga till i en hansvändning. Servera med en god vitlöksgräddig potatisgratäng.   


4 personer

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
10 st vitlöksklyftor, skalade
1 knippe rosmarin, färsk
1 knippe salvia, färsk
3 st lagerblad
1 dl god olivolja
1 dl god balsamico
salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader .
2. Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3. Krydda dem med rosmarinsalt och svartpeppar.
4. Strössla finklippt rosmarin och salvia över dem.
5. Rulla en parmaskinka runt varje filé.
6. Strössla över vitlöksklyftorna, resten av örterna och ja allt annat helt enkelt.
7. Skjuts in i ugnen i 30-40 minuter.

1 kommentar:

Pralin från matmedmera sa...

Vilken spännande kombination

Skriv ut